kamphiresIrek Karkowski laat UAS live zien op de nieuwe Ascom Myco, dé smartphone voor de zorg

Minister Henk Kamp bezoekt nieuw kantoor van Sensara en Dutch Domotics.

Rotterdam, maandag 30 maart 2015.

Henk Kamp, minister van Economische Zaken, heeft maandag bij de officiële opening van het nieuwe kantoor van Sensara in de Rotterdam Science Tower kennis gemaakt met de bedrijven Sensara en Dutch Domotics. Een kwart van de mensen is binnenkort 65plusser. Deze grote groep consumenten heeft behoefte aan gezondheidstechnologie. Nederland heeft op dit gebied een voorsprong dankzij de aanwezigheid van een uitstekend zorgsysteem en veel innovatieve bedrijven. Met de juiste stimulansen kan gezondheidstechnologie een belangrijk exportproduct worden.

Langer veilig thuis

Sensara is een slim monitoringsysteem dat ervoor zorgt dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Sensara helpt mee om mensen in onze maatschappij – bewoners, mantelzorgers en familieleden – te verbinden. Het systeem is vanaf half april commercieel beschikbaar.

Verpleeghuizen

Dutch Domotics levert monitoringssystemen voor verpleeghuizen, waarbij bewoners worden behoed voor val- en dwaalincidenten. Dutch Domotics staat aan de vooravond van internationale expansie. Er lopen al pilotprojecten in Engeland, Duitsland en China. De snelle groei van het in 2012 opgerichte bedrijf was aanleiding voor de verhuizing naar de Rotterdamse Science Tower.

Volgens CEO dr. Irek Karkowski kiezen steeds meer senioren ervoor om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. “Daarom is Sensara de ideale oplossing voor iedere familie die ouders of grootouders aanmoedigt om zelfstandig te blijven, maar intussen hun gezondheid en welzijn graag onopvallend in de gaten wil houden. Familie en mantelzorgers krijgen een bericht op hun smartphone wanneer hun zelfstandig wonende moeder of vader ziek is, niet is opgestaan of niet is thuis gekomen. Het zelflerende systeem maakt gebruik van kleine, onopvallende sensoren die bewoners een optimale privacy garanderen”, aldus Karkowski.  Dutch Domotics is het resultaat van 14 jaar internationaal wetenschappelijk onderzoek.

 

Vilans over Dutch Domotics

Bekijk de film over de slimme domotica systemen van Dutch Domotics en de voordelen ten opzichte van de oude generatie systemen.

 

ZTEHealth-GreenPeak-ContractSignature

 

Sensara gaat de wereld over

Onze partner GreenPeak heeft onder toeziend oog van premier Mark Rutte een belangrijk convenant gesloten met ZTE Health. Deze overeenkomst houdt in dat de Sensara technologie op korte termijn wereldwijd beschikbaar komt voor zorgconsumenten. Lees hier het persbericht.

 

 

Screen Shot 2015-03-31 at 12.41.57

UAS locaties in Nederland

In de afgelopen maanden hebben we weer veel nieuwe klanten kunnen toevoegen. Mail ons voor een bezoek bij u in de regio.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]