Utrecht, 13 maart 2014 – Met intelligente sensoren zorgcliënten beschermen tegen alle mogelijke risico’s. Dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst tussen Dutch Domotics en Ascom op het gebied van slimme sensortechnologie. De volledig privacy vriendelijke sensoren (infrarood of radar) worden geïntegreerd in een draadloze infrastructuur, om bijvoorbeeld vallen of dwalen vroegtijdig te signaleren en betere en efficiënte zorg te kunnen leveren. De technologie is ontwikkeld door Dutch Domotics en TNO, Ascom wordt exclusief distributeur van de oplossing.

“De zorg van vandaag vraagt meer dan voorheen om intelligente oplossingen die de cliënt veiligheid en rust bieden, de zorgverlener ontlast en de zorgmanager efficiëntie oplevert”, aldus Co Hoonhoud, Algemeen Directeur van Ascom Benelux. “Omdat Ascom van oorsprong vooral sterk is in personenalarmering en verpleegoproep, zochten wij een partner die beschikt over de juiste technologieën om ons portfolio aan te vullen. Dutch Domotics is de enige leverancier die slimme sensortechnologie levert die jarenlang getest is en ook ondersteund wordt door Vilans. Dit was voor ons een doorslaggevend argument voor de samenwerking.”

Dutch Domotics en TNO hebben jaren gewerkt aan de totstandkoming van een innovatieve zorgdomotica oplossing die aansluit op de behoeften in de markt met een waarborg van de privacy. De oplossing is gebaseerd op informatie, ontstaan uit de bestaande leefcirkels van bewoners, die vertaald wordt in een profiel. Op basis van dit profiel worden slimme sensoren ingeregeld die cliënten beschermen tegen alle mogelijke risico’s. Volledig privacy vriendelijke sensoren (zoals bijvoorbeeld infrarood of radar) worden geïntegreerd in een volledig draadloze infrastructuur. Op deze manier wordt vallen en dwalen vroegtijdig gesignaleerd en kan de nachtzorg betere en efficiëntere zorg bieden. Uit een recente pilot die samen met Ascom bij een zorginstelling is uitgevoerd, is het aantal valse alarmen gereduceerd van enkele tientallen per nacht tot minder dan één vals alarm per maand. “We willen hiermee een nieuwe standaard in de markt gaan neerzetten”, legt Hoonhoud uit.

Irek Karkowski, CEO van Dutch Domotics geeft aan: “We zijn bijzonder verheugd met deze samenwerking. Ascom heeft een sterke naam in de zorg en met onze kennis en ervaring op het gebied van slimme sensortechnologie, zien we mooie kansen om gezamenlijk oplossingen te bieden voor de veranderende zorg.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Dutch Domotics is een technologie spin off van TNO Defensie en Veiligheid uit Den Haag. Dutch Domotics biedt nieuwe sensornetwerktechnologie aan voor de intra- en extramurale zorgmarkt waarbij innovatie, betrouwbaarheid en aansluiting bij marktbehoeften centraal staan. Dutch Domotics is in 2011 opgericht als dochter van Applied Radar Technology BV.

Ascom is onderdeel van de Wireless Solutions-divisie van de internationale Ascom Group, gevestigd in Zwitserland, en levert totaaloplossingen voor branddetectie, beveiliging, (zorg)communicatie en alarmering. Deze oplossingen stellen bedrijven en zorginstellingen in staat kritieke informatie te ontvangen van mensen en systemen, en bewerkstelligen een snelle reactie en actie. Centraal bij het staan de behoeften van de klant om een sluitend advies en een passende toepassing te realiseren. Hierdoor ontstaat een omgeving die efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid biedt. Na implementatie zorgt Ascom – preventief, maar ook correctief – voor continuïteit van de systemen. Door medewerkers te trainen en de systemen steeds aan te passen aan de laatste ontwikkelingen en eisen, ontstaat een langdurend partnership.
Voor meer informatie: www.ascom.nl. Ascom is ook te volgen via LinkedIn en Twitter.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten de Boo.

maarten.deboo@dutchdomotics.com